Cum sa alegi un fotograf de nunta | Dacă ai rezervat localul pe care ți-l doreai, cât și formația de nuntă (sau modul în care o să sonorizezi nunta) potrivită evenimentului tău, ideea de a alege un fotograf de nuntă sau o echipă foto și video, poate fi un lucru complicat. Am creat o listă de informații simple, dar și răspunsuri la cele mai importante întrebări, pe care le poți folosi în beneficiul tău, fiind mult mai ușor să iei decizia corectă.
Prețul unui fotograf de nuntă poate varia în funcție de zonă, însă de cele mai multe ori, acesta este stabilit în funcție de calificarea fotografului, anii de lucru, investițiile făcute și portofoliul acestuia.
Dacă încerci să te încadrezi într-un anumit buget pentru evenimentul tău, este perfect normal. Poate că ai sau nu așteptări ridicate de la materialele pe care le vei primi și nu ești genul de persoană pretențioasă atunci vine vorba de fotografiile tale. Nimeni nu sa născut învățat, dar ești pregătit/ă să lași un fotograf să testeze pe evenimentul tău, cu amintirile tale?
Investind acea diferența de bani, cu siguranță îți va aduce mai multe beneficii. Acum ai ocazia de a găsi un fotograf mai experimentat, mai responsabil cu amintirile tale și cu un portofoliu despre care îți poți forma o părere. Este absolut necesar sa ții cont de sfaturile oferite în acest articol, pentru a te asigura ca vei alege cea mai buna varianta a fotografului tău.
Investiția într-un fotograf de nuntă premium este cu siguranță alegerea corectă, mai ales în momentul în care ai așteptări ridicate. În acest preț ai libertatea totală de a alege orice fotograf îți dorești, cu portofoliu diversificat, ani de experiență și cel mai important, skill-uri de comunicare ce îți vor fi de ajutor atât în ziua nunții, oferindu-ți sugestii și idei pentru a realiza fotografii creative, cât și o stare de bine, dar și sfaturi utile pentru organizarea evenimentului tău, poate chiar și organizarea programului de nuntă.
Realizează un grup pe facebook în care să fiți prezenți atât voi, cât și fotograful și videograful vostru, unde puteți comunica cu ușurință și cere sfaturi, păreri sau recomandări, pentru o experiență mai ușoară și mai plăcută, a organizării evenimentului.
Fiecare dintre noi avem o percepții diferite asupra amintirilor noastre. Pentru a-ți răspunde chiar tu la această întrebare, te rog să te întrebi următoarele 3 lucruri.
Cât de importante sunt amintirile pentru mine? Hey, dacă nu ești un fan înrăit al amintirilor, iar acestea nu înseamnă prea mult pentru tine, te înțeleg perfect! Poți reduce din costurile totale de nuntă și să angajezi un fotograf cu o investiție redusă.
Sunt în măsură să compromit? Atunci când reducem din costuri, în majoritatea situațiilor vom reduce și din calitatea materialelor finale, cunoștințele fotografului, experiența în domeniu și posibile mici neglijențe sau erori în funcție de fotograful ales.
Cat de des voi deschide albumul foto? Unii oameni au obiceiul de a face același lucru. Apreciază fotografiile și filmul nunții în primul an, iar mai apoi le ascund într-un loc întunecat și plin de praf.
Poate că amintirile transmit o emoție negativă, nu-ți face plăcere să le privești și tot așa mai departe, iar acest lucru nu s-ar întâmpla cu o poveste spusă așa cum trebuie.
Doar pentru că un fotograf de nuntă este ieftin, asta nu înseamnă neapărat că este un amator. Cum nici faptul că este scump, nu înseamnă că este un profesionist.
Iată 3 trucuri ingenioase, pentru a face diferența cu ușurință între un profesionist și un amator:
1. Solicită una sau mai multe galerii, cu fotografii de la același eveniment
Chiar și tu poți alege 5 din 1000 de fotografii, care să fie wow. Dar asta nu te face un fotograf profesionist. Solicitând o galerie foto, îți poți face o idee despre stilul de fotografie abordat, de editare și cel mai important, consistența calității acestora.
Iar dacă primești doar fotografii realizate la ședințe foto, solicită să vezi și fotografii de la o cununie civilă, cununie religioasă, poate chiar și de la petrecere. Sunt tehnici diferite, iar un fotograf de nuntă profesionist, ar trebui să ofere calitate, indiferent de împrejurimi și circumstanțe.
2. Solicită părerea foștilor clienți ai fotografului / echipei
Dacă ai posibilitatea, caută printre postările fotografului de pe rețelele de socializare, etichete ale foștilor clienți și cere o părere de la 3 sau 4 persoane. Astfel, poți fi sigur/ă că vei primi o recenzie sinceră, care te poate ajută să iei decizia corectă.
De altfel, folosind această tehnică poți elimina din start fotografii amatori, din cauza faptului că nu au suficienți clienți cu care sa se promoveze, sau cazuri mai puțin fericite, clienți ce nu sunt 100% mulțumiți de serviciile oferite.
3. Pune răbdarea la încercare și testează cunoștințele fotografului
Multe întrebări. Îți dorești un fotograf care să fie răbdător cu tine, înainte de a semna un contract, dar și pe parcursul colaborării. Care e stilul său de a răspunde la întrebări? Scurt și sec sau îți alocă timpul necesar să se facă înțeles?
Sunteți pe aceeași lungime de undă? Este capabil să înțeleagă viziunea ta? Nu ar trebui să ai nevoie mai mult de o întâlnire sau măcar un apel telefonic pentru a-ți da seama de toate aceste lucruri. Pur și simplu, mergi pe ce-ți spune instinctul.
© 2022 Decibel Media, Toate drepturile rezervate.